czwartek, 12 grudnia 2013

WARZYWA PIECZONE Z KIEŁBASĄ I FETĄ


Składniki:

2-3 kiełbaski śląskie
2 cukinie
2 cebule
feta
12-15 dużych zielonych oliwek bez pestki
czerwona papryka
natka pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz, oregano suszone

Kiedyś już coś podobnego proponowałam i pamiętam, że cieszyło się dosyć dużym zainteresowaniem ( Warzywa pieczone z kiełbasa myśliwską). No cóż, prosta siekanka-rąbanka zawsze się sprawdza. Tamta była ze świeżym pomidorem za to bez oliwek i fety. Teraz pomidory moim zdaniem już się nie nadają i lepiej skupić się na puszkowych, albo tak jak w przypadku dzisiejszego dania po prostu z nich zrezygnować. Wskazówek będzie dziś niewiele. Kiełbasę, cukinię, paprykę, cebulę i oliwki kroimy na niewielkie kawałki. Skrapiamy oliwą i mieszamy z przyprawami. Wierzch posypujemy pokruszoną fetą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 25-30 minut. Po upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe. Powodzenia i smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz